Stad

stad

Gezellig Grave
In het monumentale Grave staat genieten hoog in het vaandel. Met de vele boetiekjes en ambachtelijke winkeltjes naast de grotere ketens kun je hier een gezellig dagje winkelen. Stop even om uit te rusten onder het genot van een kopje koffie op één van de vele terrassen. Bezoek op vrijdagochtend de weekmarkt of een van de jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Smartlappenfestival. Pik wat cultuur mee tijdens een concert, een museumbezoek of kunstexpositie. Grave heeft het allemaal.

Wie in Grave woont, weet het. Grave is een stadje met een rijk verenigingsleven. Van gildes en schutterijen tot zumbalessen en muziekonderwijs. Voor de kinderen is er keuze uit diverse basisscholen en het Melotcollege biedt opleidingen van vmbo tot vwo. En ook voor kinderopvang hoef je het stadje niet uit. Wie dat toch wil, zit via de N324 en A73 zo in Nijmegen.

Centraal gelegen
Voor wie de grote stad lonkt: Grave ligt erg centraal dus je kunt vanuit deze uitvalsbasis gemakkelijk alle kanten op. Het is niet voor niets dat het stadje vaak als vestigingsplaats wordt gekozen door forenzen die werken in Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Arnhem of Eindhoven. Zelfs werknemers die dagelijks naar Limburg reizen, vinden hier hun standplaats. Grave ligt voor hen perfect aan een mooi kruispunt van (snel)wegen in alle windrichtingen. Ook heel prettig voor als je eens in een grotere stad wilt winkelen of uitgaan. Vanuit Grave kan het allemaal!