Gasloos

We weten het allemaal: Nederland moet van het gas af. Ons land heeft ambitieuze doelstellingen vastgelegd in het Klimaatakkoord om de CO2-uitstoot fors te reduceren. De nieuwe woningen in de Vesting worden uiteraard gasloos uitgevoerd. Maar wat betekent dat nu eigenlijk?

Warmtepomp
De nieuwe woningen in de Vesting worden niet meer verwarmd door een traditionele cv-ketel, maar door een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming op de begane grond. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en daarmee is de gasaansluiting overbodig. Het is dus eigenlijk gewoon een andere, duurzamere, techniek om te verwarmen. Hiermee beperken we de CO2 uitstoot, woon je comfortabel én voldoe je direct aan de nieuwe energie-eisen.

Vloerkoeling
De warmtepomp die de woningen verwarmd kan ook koelen, met uitzondering van woningtype Amberboom. Koeling via de warmtepomp is niet hetzelfde als een airconditioning maar betreft een topkoeling die de temperatuur in huis met een aantal graden kan verlagen. Dit zorgt voor extra comfort in de zomermaanden.

Energiekosten
In de afgelopen decennia zijn de energieprijzen flink gestegen. Gemiddeld is de prijs per kubieke meter aardgas jaarlijks met acht procent omhoog gegaan en de kWh-prijs met vier procent. De verwachting voor de komende periode is dat de gasprijzen veel sneller zullen stijgen dan de elektraprijzen, waardoor je in een gasloze nieuwbouwwoning op termijn lagere energielasten hebt dan in een bestaande woning.

Wil je hierin nog een stapje verder gaan? Kies dan voor de optionele extra zonnepanelen en bespaar nog veel meer op je energierekening.