Procedure

1. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf je in en blijf op de hoogte van nieuws over de woningen.

Houd me op de hoogte

2. Verkoop start 28 mei
De verkoop online verkoop start op 28 mei vanaf 12.00 uur. Alle informatie over de woningen, zoals plattegronden, koperkeuzes en technische omschrijving kun je vanaf die datum vinden op deze website.

start verkoop  woonmakelaars

3. Meet & Greet
Vragen over de woningen? Meld je dan aan voor de (online) Meet & Greet op donderdag 4 juni. In verband met de voorbereiding moet je jezelf hiervoor uiterlijk op 3 juni aanmelden.

Heb je specifieke vragen waarop je graag een antwoord wilt? Dan kun je deze t/m 1 juni indienen bij de aanmelding voor de Meet & Greet. We houden hiermee zoveel mogelijk rekening bij de invulling van de bijeenkomst. Natuurlijk kun je tijdens de Meet & Greet ook vragen stellen via de chat. Indien mogelijk geven we daar antwoord op tijdens de bijeenkomst. Lukt dit niet? Dan kun je na de bijeenkomst ook altijd terecht bij WOON Makelaars.

Voor de online Meet & Greet vind je vanaf de start verkoop een aanmeldlink op deze site. Nu al nieuwsgierig? Bekijk dan vast de artist impressies van de woningen

4. Inschrijven
De eerste inschrijfronde loopt van 28 mei tot en met 9 juni. Bij de start verkoop is alle detailinformatie van de woningen hier te vinden. Inschrijven kan dan via een online voorkeursformulier. De verkopende makelaar is WOON makelaars uit Grave. Uiterlijk op 15 juni horen alle inschrijvers van hen of ze een woning toegewezen hebben gekregen.

stelletje  neutraal

5. Toewijzen
Als je een woning krijgt toegewezen, neemt een medewerker van WOON makelaars na 10 juni contact met je op voor een optiegesprek. Je krijgt dan aanvullende informatie over de woning en de koopprocedure. Vervolgens krijg je een week tijd om te beslissen of je de woning wilt kopen.

6. Kies je 1e maatwerk
Het is slim om voor het gesprek met de makelaar alvast je financieringsmogelijkheden te onderzoeken, want dit is ook het moment om de eerste keuzes voor maatwerkopties (de hoofdopties) te maken. Deze kun je binnen je hypotheek financieren en kunnen niet op een later moment alsnog worden gekozen. Een belangrijke stap! Misschien heb je wensen die niet allemaal in de koperskeuzelijst staan. Bespreek deze zeker met je makelaar, want er is veel mogelijk.

maatwerk_1  maatwerk_2

7. Teken je koopovereenkomst
Als je jouw huis hebt gekozen, maakt de makelaar het contract verder op. Als je gekozen hebt voor hoofdopties uit de koperskeuzelijst, dan worden die ook opgenomen in de overeenkomst. Zo kun je deze eenvoudiger meenemen in de financiering van de woning.

8. Regel je financiering
Nadat je contract is getekend, ga je de financiering van de woning verder uitwerken en vastleggen. Je kunt hiervoor zelf bepalen bij welke hypotheekverstrekker of tussenpersoon je offertes opvraagt. Hypotheekregels veranderen regelmatig, dus zorg dat je je goed informeert. Houd rekening met de looptijd en ingangsdatum van de offerte in relatie tot de start bouw.

9. Kies jouw maatwerk
In een persoonlijk gesprek met onze kopersbegeleider neem je alle aangeboden ruw- en afbouwopties door. Daarbij staan jouw woonwensen centraal. Misschien staan deze niet allemaal in de koperskeuzelijst die je ontvangt bij aankoop van de woning. We nodigen je van harte uit om deze toch te bespreken, daar is ruimte voor!

Vanaf het moment dat je je koopcontract hebt getekend, totdat je nieuwe woning wordt opgeleverd, is de kopersbegeleider hèt aanspreekpunt voor al je vragen.

notaris  kopersgesprek

10. Bezoek de showrooms
Om je woning helemaal aan jouw wensen aan te passen, werken wij samen met partners die onder andere zorg kunnen dragen voor een keuken, badkamer, tegels, tuininrichting, vloer- en wandbekleding. Zo zorg je ervoor dat jouw woning nog completer is voor oplevering. Je bent bij hen van harte welkom om je wensen te bespreken.

11. Maak een afspraak met de notaris
Als het zover is dat de overdracht kan plaatsvinden, krijg je daarover bericht. Bij het zogenaamde passeren van de akte betaal je de grondkosten van je woning. De aanneemsom betaal je in termijnen die gelijk opgaan met de vorderingen van de bouw. Het moment waarop de akte van levering plaatsvindt, bepaalt ook of er grond- en eventueel bouwrente verschuldigd is.

12. Volg de bouw
Tijdens de bouw van jouw woning houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Ook mag je regelmatig een kijkje op de bouwplaats nemen. Zo kun je de bouw van jouw nieuwe huis op de voet volgen.

start bouw  keetering

13. Ontvang je sleutel
Als je huis bijna klaar is, lopen we er samen helemaal doorheen. We noemen dat een voorschouw. Mochten er verbeterpunten zijn, dan kun je die aangeven. Zo zorgen we ervoor dat jouw huis in perfecte staat is als je de sleutel krijgt.

14. Helemaal thuis
Nu je de sleutel hebt, breng je zelf de finishing touch aan. Je richt het helemaal naar jouw wens in. Zo wordt het echt jouw thuis.